Založ si blog

Poľské peniaze pre bieloruský rozhlas

Fotky google drive
Učet Piotr Dzik

Poslanec poľského mesta Gdansk zverejnil príspevok na Facebooku, kde hovorí, že štátne peniaze utrácajú na protesty v zahraničí, a nie na blahobyt mesta. Nejednoznačné vyhlásenie pre úradníka…

Myslím si, že tu sú čitatelia, ktorým osud našich bratov Slovanov na východe nie je ľahostajný. Len nedávno som začal sledovať rovnomennú sériu. Kto pochopil, o akom filme hovoríme – like. A v tejto správe nehovorím o Ukrajine – tam sa chvala bohu vyrovnávajú s problémami.

Pozrite na Bielorusko. Nemusíte byť veľmi múdri, aby ste pochopili, že správy tam sú nepríjemne hlavne vd´aka Poliakom, dobre. S tým súhlasím, ale, čo sa týka Pol´akov, prečo oni s tým súhlasia?

V dokumentoch ide o tom, že rozhlasová agentúra z Bieloruska žiada peniaze od poľskej vlády na zaplatenie jej činnosti 450 990, 00 PLN (asi 100 tis. eur). Dokumenty ukazujú, že touto bieloruskou agentúrou je Rádio „Vysielačka” / Rádio „Racyia”. Bieloruské rádio „Racyja” je rozhlasová agentúra, ktorá vysiela v bieloruštine na území Bieloruska, Poľska a Litvy.

Medzi výdavky na august 2020 patria tieto položky (asi 20.000 eur):

• Novinári a korešpondenti z Bieloruska (16 osôb) – 35 347,00 PLN

• Technické zabezpečenie (4 osoby) – 8 965,00 PLN

• Stále záväzky voči finančným inštitúciám (9 osôb) – 18 480,00 PLN

• Stále záväzky voči daňovým úradom – 28 198,00 PLN

Vyvstáva však otázka, či o tom Poliaci vedeli, či s takýmito „investíciami“ súhlasili. Zdá sa mi, že majú dosť svojich vlastných problémov.

S prihliadnutím k svetovým tendenciám, skúsenosti, rastúcej globalizácie, môžeme predpokladať, že onedlho k takejto situácii môže dôjsť v našej spoločnosti. Česká republika napríklad na východe sa čoraz častejšie prezentuje neprívetivo voči Rusku – vzťahy ani zďaleka nie sú najlepšie.

Toto je ďalšie kolo histórie – všetko sa opäť spojilo: nedávno bola demonštrácia ruskej moci na Kryme a reakcia NATO Defender Európe, revolúcia v Bielorusku, rozsiahle očkovanie a BLM. Ale vláda niektorých európskych krajín na to míňa peniaze, napríklad Poľsko.

Fotky google drive
Učet Piotr Dzik

Bene platico

Stratilo Slovensko šťastie v Rige, alebo môžeme súťažiť o ceny? #ME 2021

09.06.2021

Slovensko pôjde ďalej, ale čo sa týka mentálneho stavu hračov...

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2530x
Priemerná čítanosť článkov: 1265x

Autor blogu

Kategórie

Archív